Hayra İlk Adım

Diğer yardımlar

blog-details
15-03-2021 16:37

Diğer yardımlar

Derneğimize başvuru yapan ihtiyaç sahibi aileler 5 kriter aile olup olmadığı ilk öncelikle telefon tesbiti ile belirlenir. Ailenin tc kimlik bilgisi ile ortak veritabınında beraber olduğumuz derneklerden sorgulanır.Yerinde ziyaret ( keşif ) kararı alınır ise aile ziyaret edilir evrak kontrolü yapılır ( yetim ise babanın ölüm raporu, boşanmış aile ise boşanma belgesi, engelli aile ise engel raporu, koca cezaevine girmiş ise cezaevinde olduğuna dair belge ) ailenin ev durumu mutfak kontrolü yapılır ya dosyası kapatılır veyahut dernekte görevli diğer bir sorumlumuza ( çarpraz keşif ) atanır. çarpraz keşif sorumlusu iki komşu bilgisi alır ve ailenin hayat hikayesini detaylı olarak not alır. Çarpraz keşif sorumlusu telefon tesbiti ile ilk keşif kararının yerinde olup olmadığına karar verir ailenin ya dosyasını kapatır veyahut aile 3 aylık düzenli yardım dediğimiz takip c kısmına kayıt edilir. Aile çarpraz keşif sonrası aradığımız bir aile ise 10 gün içerisinde derneğimize getirilir çocuklar ve anne derneğimizde oluşturulan kıyafet bölümünde giydirilir. 3 ay düzenli yardım yapıldıktan sonra aile hakkında bir değerlendirme yapılır tam takipli aile ( takip A ) dediğimiz aile kısmına alınır ise aile ziyaret edilir ve tam bir dokunuş yapılır takip A dediğimiz ailelerimizin yararlandığı yardımlar... 

Kömür ve odun yardımı : 10 torba kömür verilir ton bazında verilmez bu sayede kömür satımlarının önüne geçilir. 3 torba odun yardımı yapılır aile yakacağı bittikçe yeniden başvurabilir.

Beyaz eşya ve servisi yardımı : buzdolabı, çamaşır makinası, 4 lü ocak ve fırın , elektirik süpürgesi, şofben yardımı yapılır. Bulaşık makinası yardımımız yoktur. Herhangi bir arıza durumunda servisimiz arızayı giderir veyahut yenisini takarak sorunu çözer

Tüp yardımı : Takibe aldığımız ailelere 45 günde 1 yapılan yardımdır daha önce biterse dernek tüp değişimi yapmaz. Anlaşmalı olduğumuz tüp şirketi belirttiğimiz adrese tüp değişimine gider gerekli görür ise değişimi yapar.

Halı yıkama : Ailelerin senede 1 kez halıları yıkatılır

Fatura yardımı : Derneğimizce belirlenen ailelerimizin aylık elektrik,su, doğalgaz faturaları ödenir.

Kira yardımı : Derneğimizce belirlenen ailelerin kiraları ödenir

Ayrıca (yanmayan lambası, kırık camlarının tamiri, akmayan çeşmesi, evlerin boya işleri) vb gibi tüm ihtiyaçları giderilir.

Takip A dediğimiz ailelerimiz zaman zaman derneğimize getirilir. Derneğimizde oluşturmuş olduğumuz yemek bölümününde ikramlar verilir yine çocuklarımız için oluşturduğumuz oyun bölümünde ücretsiz bir şekilde vakit geçirmeleri sağlanır.

4 senedir ailelerimize bu şekilde yardımda bulunduğumuz için derneğimize bir güven söz konusudur. Birgün önce aileyi arayıp bilgi vermemiz yeterlidir. Çocuklarımızı bizlere teslim etme konusunda anneler çok rahat hareket ederler.

Dileyen hayırsever kardeşlerimiz derneğimizde olmak suretiyle ikram vermek isteyebilir yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları ile vakit geçirebilir.

Yardımda bulunmak için lütfen TIKLAYINIZ

Allah ü teala yaptığınız hayırları kabul buyursun

 

 

Telefon
WhatsApp